Hyldgaard & Vaaben kurser

Aktuelle kurser:

Med livet i hænderne – pas godt på kilderne og dig selv

Journalister dækker alt fra naturkatastrofer og krig til voldtægtssager, kronisk sygdom og trafikuheld. På dette kursus bliver du sat ind i den nyeste viden om, hvordan mennesker bliver påvirket af ulykker og tragedier, og hvordan du indretter dine arbejdsmetoder efter det. Og passer på dig selv. Læs mere.

Fra navnenote til biografi – sådan vinkler du et menneske

Hvordan er det at være de andre? Sådan lyder en grundlæggende nysgerrighed hos mennesket. Derfor er portrættet et kendt og elsket format. Sammen med Line Vaaben og Rikke Hyldgaard kommer du helt tæt på kunsten at fremmane et menneske og får inspiration til at bruge genren i både kort og lang form. Læs mere.

Den frygtløse fortæller

De mest uforglemmelige historier har en stærk fortæller. På dette kursus udforsker vi de mange stemmer, du kan bruge til at give dine historier karakter og gennemslagskraft. Få inspiration, viden og nye redskaber af journalisterne og forfatterne Rikke Hyldgaard og Line Vaaben. Læs mere.

Er din arbejdsplads ikke medlem af PU, kan du tilmelde dig ved at sende os en mail.

Udover kurser via Mediernes Efteruddannelse skræddersyer vi gerne et forløb for netop din arbejdsplads eller redaktion.

Hyldgaard og Vaaben er en rost og erfaren kursusudbyder. Vi står bag en stribe populære efteruddannelseskurser for journalister og andre mediefolk, og vores kurser er anerkendt som støtteberettigede af Pressens Uddannelsesfond.

Vores kurser har fokus på fortællende journalistik i alle afskygninger: Ideudvikling, reportage, karaktertegning, interviewteknik og formidling.

Kurserne bliver rost for deres gode energi, inspirerende undervisningsform og plads til diskussioner. Vi er velorienterede i den nyeste viden og de seneste trends fra ind- og udland, men lægger vægt på at undervise med udgangspunkt i kursisternes konkrete virkelighed.

Vi underviser både fotografer, journalister og redaktører, og uanset om du er ansat på et lokalt medie, et fagblad eller i et landsdækkende mediehus, kommer du tilbage til din journalistiske hverdag med konkrete, brugbare værktøjer efter et kursus hos os

Vi er begge prisvindende journalister og kommer med bred faglig erfaring fra både landsdækkende og lokale medier. Vores undervisningserfaring stammer fra såvel universitetet som fra kurser for journalister og ikke-journalister. Derudover har vi begge skrevet flere bøger, herunder fagbøger.


Jeg var helt høj efter tre dage i selskab med Rikke, Line og de andre kursister. Jeg bruger allerede mine nye tillærte redskaber i mit arbejde.

Kursist på efteruddannelseskursus