Om

Fakta er:

Født 1972

Opvokset i Skive med ryggen til heden og blikket mod Limfjorden

Uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole i 1997

Særligt optaget af den velfortalte journalistik, der fortæller virkelighedens historier med fiktionens virkemidler og har mennesker i centrum. Den går også under navne som nonfiktion, fortællende journalistik og litterær journalistik.

Priser: Spadestiksprisen 2011 for fortællingen ”I krig og kærlighed” om en ung soldats oplevelser i Afghanistan. Spadestiksprisen er på 100.000 kroner og gives for det bedste eksempel på gennemarbejdet, undersøgende journalistik i regionale og lokale medier i Danmark.

Bøger:

  • Soldaten – i krig og kærlighed (Jyllands-Postens Forlag, 2011)
  • Jeg er stadig her med Dorthe Kollo (Peoples Press, 2014)
  • Støj og fortielser med Hans Pilgaard (Politikens Forlag, 2016)
  • Da amerikanerne gik hver til sit med Johannes Langkilde (Rosinante, 2017)
  • Mit Lykkelige land med Grevinde Alexandra (Politikens Forlag, 2018)
  • Livsopgaver – samtaler om det moderne menneske med Svend Brinkmann og Katrine Marie Guldager (Politikens Forlag, 2019)
  • Den danske sang med Phillip Faber (Politikens Forlag, 2020)

1997 – 2015

Journalist på Fyens Stiftstidende. Primært som featurereporter på avisens samfundsredaktion. Men også på redaktioner og områder som kultur, sport, erhverv, krimi og diverse lokalområder. Tillige praktikantvejleder og medlem af medarbejderbestyrelsen i en årrække.

2015 –

Journalistik lektor på Center for journalistik ved Syddansk Universitet (halvtid), hvor jeg primært underviser i reportage og fortællende journalistik på dagstudierne og på kurser skræddersyet til arbejdspladser som DR Nyheder og Sjællandske Medier.

2015 –

Selvstændig journalist, forfatter, redaktør, kursusleder, konsulent, foredragsholder mm.

Jeg har blandt andet haft opgaver for Kaas-Mulvad, TV2Syd, TV2 Digital, FOF, Fyn Live og Seminarer.dk

Sammen med min kollega Anders Kinch-Jensen er jeg sangvært i De syngende nyheder – et fortællende fællessangskoncept, som du kan læse mere om under fanen foredrag.

Bosat i Odense med min kæreste og vores to døtre