Et land i splid med sig selv – bliv klædt på til det amerikanske præsidentvalg

Nyborg – 23.-24. januar 2024

Det amerikanske præsidentvalg går for alvor i gang, når primærvalgssæsonen åbner tidligt i 2024. Forskellene mellem kandidaterne trækkes skarpt op og afslører dybe skel, ikke blot mellem politiske partier, men også mellem land og by, rig og fattig og forskellige etniske grupper. Afhængig af politisk og kulturelt udgangspunkt ser amerikanerne forskellige virkeligheder, der ofte kommer til udtryk i konspirationsteorier og protestbevægelser. Den amerikanske fortælling er fuld af inspiration og modsætninger, der afslører et land i splid med sig selv.

Det får du med fra kurset
En vifte af Danmarks dygtigste USA-forskere, heriblandt Niels Bjerre-Poulsen og Jørn Brøndal, klæder deltagere på med forskningsbaseret viden om USA, 2024-præsidentvalget og tidens brændende spørgsmål ang. emner som præsidentembedet, race, ulighed, immigration, og identitetspolitik – i historisk og nutidigt perspektiv.

Yderligere får du et indblik i de kilder forskerne selv bruger, når de analyserer USA og deres bedste bud på utraditionelle og transnationale vinkler med perspektiv til Skandinavien. I samarbejde med journalist og forfatter Rikke Hyldgaard udvikler kursisterne selv historier og idébanker til brug på redaktionerne i valgåret 2024 gennem praktiske øvelser og 1:1 feedback.

Efter kurset har du:

  • Viden om de vigtigste fortællinger – og den nyeste forskning – inden for amerikansk politik, kultur og historie
  • Viden om konkrete kilder (centrale aktører, databaser, arkiver og platforme) til udvikling og underbygning af historier.
  • Konkrete ideer til hvordan amerikansk politik og samfundsforhold kan dækkes med friske øjne og nye perspektiver for et dansk publikum.

Sådan forløber kurset:

Kurset starter med et oplæg om de seneste dagsordensættende tendenser i amerikansk politik ved Jørn Brøndal. Det suppleres af mindre inspirationsoplæg fra andre forskere og undervisere dagen igennem. På summe- og redaktionsmøder, før og efter frokost, arbejder kursisterne med udvikling af nye og væsentlige vinkler på det amerikanske præsidentvalg, og efter middagen afsluttes kursets første dag med et oplæg af Niels Bjerre-Poulsen om den seneste status på valget efterfulgt af Q&A.

Kursets anden dag indledes ligeledes med et oplæg, hvorefter kursisterne individuelt og i tematiske grupper med Rikke Hyldgaards hjælp kommer et skridt dybere i arbejdet med idébanker og slagkraftige fortællinger.

Kurset er åbent for alle i mediebranchen med interesse for USA.

Kurset er et todages internat på Hotel Nyborg Strand.

Mere information fåes hos udbyderen Syddansk Universitet og Mediernes Efteruddannelse.